Prøv i dag for kun 99 kr. Læs mere om tilbuddet her

Spørgsmål og svar

Tages i forbindelse med måltider eller anden form for aktivitet.

Vand udgør > 95%; hjælpestoffer er polyethylenoxid (gel-danner) , hydroxypropyl-methylcellulose (gel danner), butylhydroxytoluen (antioxidant), kaliumsorbat (antioxidant og surheds-buffer), og æblesyre (surheds-buffer). Ingen af komponenterne har systemisk effekt, og vil blot passere igennem fordøjelses systemet.

Nej - Salient er ikke receptpligtigt. Salient er kan købes her på hjemmesiden.

Salientgel bør opbevares på køl, men kan opbevares ved stuetemperatur i kortere perioder. Gelen må ikke udsættes for temperaturer over 30 grader da det kan påvirke gelens gode egenskaber.

Saleintgel må ikke anvendes af børn under 18 år eller af gravide, uden foregående aftale med din læge.

Nej, det er et medicinsk udstyr, klasse 1 og er udviklet og produceret i Danmark i overensstemmelse med EU's krav.

Salientgel er opfundet af danske forskere ved Københavns Universitet og er et resultat at mange års erfaring med formulering af lægemidler og geler.

Som udgangspunkt er gelen sikker at bruge og har en meget lav bivirkningsprofil. Gelen skaber en glat hinde i mund og svælg, der påvirker synkemekanismen, hvilket kan fører til fejlsynkning. Det anbefales derfor at forsøge med små bidder mad til at starte med, indtil du kender effekten.

  •  Hoste og slimdannelse i halsen i forbindelse med spisning eller umiddelbart efter
  • Problemer med at holde på mundvandet
  • Problemer med at synke dele af eller al maden
  • At maden eller væsken kommer i luftrøret i stedet for i spiserøret (at få noget galt i halsen) – eller i lungerne, hvilket kan medføre lungebetændelse
  • At det tager meget lang tid at spise
  • En rallende lyd i forbindelse med vejrtrækning umiddelbart efter spisning
Hent .pdf

Ja, Odense universitets hospital har lavet et studie med patienter, som har har haft hoved-hals-kraft og har fået strålebehandling.

Føles naturlig

Gelen har en god trådtrækningsevne og vedhæfter godt til tørreslimhinder. Gelen har en struktur som ligner strukturen på normalt spyt.

Vandbaseret

Vand udgør > 95%; hjælpestoffer er polyethylenoxid, hydroxypropyl-methylcellulose, butylhydroxytoluen, kaliumsorbat, og æblesyre. Ingen af komponenterne har systemisk effekt, og vil blot passere igennem fordøjelses systemet.

Ingen smag

Smagsneutral, hvilket betyder at du kan koncentrer dig om at nyde smagen af dit måltid.